Met ingang van 1 april heeft het proeflokaal weer lente- en zomeropeningstijden:

dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag
van 15.00 tot 20.00 uur
zaterdag en zondag van 13.00 tot 20.00 uur.





Nieuwtjes uit de distilleerderij en proeflokaal zijn voortaan vooral te vinden op onze facebookpagina en op instagram.










NIEUWS UIT DE BOTTELARIJ
mei 2017



Nieuw voorraad Citroen: troebel en daardoor lekker.
Met esprit van Italiaanse citroenschillen, versgeperst citroensap en versgeperst limoensap.
In 100 liter zitten 125 Spaanse citroenen en 165 limoenen uit Brazilië.






Kleine producties Eau de Vie.


RUM
oktober 2018



Sedert lange tijd kopen we onze rum, zoals alle Nederlandse distillateurs, bij E&A.Scheer (www.rum.nl), een bedrijf dat al eeuwen bestaat.
We willen graag in Nederland onze eigen rum distilleren. Maar helaas groeit er in het Flevopark geen suikerriet. Vandaar onze reis naar de 'bijzondere' Nederlandse gemeente St.Eustatius oftewel Statia, om te kijken of we daar een filiaal van distilleerderij 't Nieuwe Diep kunnen vestigen.
We spraken daar met vele mensen, onder andere met de regeringscommissaris Mike Franco en ook met de oudste suikerrietverbouwster van het eiland, mrs. Alicia Robins (82 jaar).
WORDT VERVOLGD



VERBOUWING PROEFLOKAAL KLAAR

Eindelijk, na 6 jaar, een echte proeflokaal-toonbank.





februari 2016
paté van Brandt & Levie

We hebben onze Oorlam Goudmerk Genever (moutwijn van rogge en gerst, graanalcohol en jeneverbes-esprit) geleverd aan de firma Brandt & Levie.
Zij zullen deze genever gebruiken voor de bereiding van hun paté.



februari 2016
Parbo Bitter

Onze man in Paramaribo
stuurde ons de kruiden die we nodig hebben
om Parbo Bitter te maken: een Surinaamse kruidenbitter.


Koenoe Froekoe, Niem, Loango Tei, Pedreku en Kwasi Bita
en nog een viertal specerijen vormen het recept.



augustus 2015       NIEUW

Het kan ook in een jampotje...

Amsterdam straight grain whisky
single cask no.65
matured 3 years in new Limousin oak.




Proef TIM's GIN
En nu ook SLOE GIN



maart 2015

ROOKWIJN

Via de distributeur van onze producten, de firma DRINKGOED op de
Centrale Markt aan de Jan van Galenstraat, hebben we een hoeveelheid rookmout kunnen kopen bij de wereldberoemde Rauchbier Brauerei Schlenkerla in Bamberg.
Zie www.schlenkerla.de
Zij hebben nog steeds een eigen mouterij binnen de brouwerij. En ze houden hun proces van mouten angstvallig geheim.
Er is voldoende rookmout om een hoeveelheid 'rookwijn' van 55% te distilleren, waarmee we 1 eiken vat kunnen vullen.
Benieuwd hoe het smaakt na een jaar lageren.



DROP UIT OOST

We zijn gestopt met de productie van Dutch Dynamite
We hebben een nieuwe droplikeur ontwikkeld:'DROP UIT OOST'.
Zonder toegevoegde kleurstoffen.
Deze droplikeur zal daardoor lichter van kleur zijn.


augustus 2014, vaten worden gevuld met gerstegenever.





14 mei 2014

De mouterij van Castle Malting in Beloeil in Wallonië,
waar net een Frans binnenvaartschip (een spits) gelost wordt.
De mouterij dateert van 1868.
We hebben er bio-roggemout gekocht die de komende maanden
wordt verwerkt tot roggemoutwijn, de basis voor de roggegenever.



2 april 2014

Mangalitza's, Hongaarse Wolvarkens.
Deze worden gefokt door Boer Henk (www.hartstocht.net) aan het Gein
te Abcoude, in samenwerking met initiatiefnemer Sandor Schiferli.

Zij proberen dit bijna uitgestorven ras weer nieuw leven in te blazen.

Na het distilleren van het vergiste graanbeslag tot moutwijn, blijft er
per week een 200 kilo restproduct over.
Bij een brouwer wordt het bostel genoemd, bij een distillateur
heet het spoeling.
Het is hoogwaardig veevoer.
De Mangalitza's vinden het heerlijk.



Nieuwe zending vaten van Amerikaans eiken aangekomen
in onze bottelarij in Nijmegen.



De vaten worden gevuld.